Дечија недеља

 

Понедељак - ученици 5-7. разреда са наставницима Физичког и здравственог васпитања и Српског језика и књижевности отворили су овогодишњу Дечију недељу пешачењем кроз село стазом дугом 4км.

  staza-zdravlja2  staza-zdravlja3

Уторак - представници Ученичког парламента наше школе угостили су своје вршњаке из основне школе у Сараорцима и на одржаној седници разговарала о подстицајном окружењу и како га обезбедити. Као резултат разговора настао је Зид подршке који су ученици направили.

SednicaUP  sednicaUP1  SednicaUP2  SednicaUP4  SednicaUP5  SednicaUP6

Среда - ученици 5. и 6. разреда организовали су хуманитарну акцију - базар на којем су изложили играчке и школски прибор који су наменили предшколцима из групице "Црвенкапа". У присуству васпитачице и својих родитеља малишани су бирали шта од понуђеног желе да присвоје.

 bazar

Четвртак - ученици 5. разреда пуштали су змајеве које су правили на ЧОС-у. Змај као симбол тежње за слободом, за даљинама, за авантуром...

DNzmaj  DNzmaj1  DNzmaj2  DNzmaj3

Петак - додела диплома за најбоље литерарне и ликовне радове на конкурсу који носи име овогодишњег слогана Дечије недеље - "Шта детету треба да расте до неба". У категорији ликовних радова прва три места су освојиле Анастасија Јовановски (6. разред), Марија Ивановић (7. разред) и Сара Ристић (7. разред), а у категорији литерарних радова најуспешнији су били Лазар Стојадиновић (6. разред), Урош Перић (7. разред) и Стефан Данић (8. разред).

DNpetak  DNpetak1  DNpetak2